Aktiepoddar och ekonomipoddar

Att investera i aktier kan ofta vara en utmanande uppgift, speciellt för den som precis har börjat sin investeringsresa. Mellan att analysera företagsrapporter, förstå ekonomiska indikatorer och hålla koll på globala trender, kan det hela bli ganska överväldigande. Men oroa dig inte – vi är här för att hjälpa till! En av de mest effektiva och underhållande sätten att lära sig mer om aktiemarknaden är genom att lyssna på aktiepoddar/ekonomipoddar. Dessa poddar tillhandahåller en stor mängd information, från grundläggande investeringsråd till djupgående analyser av specifika företag och industrier.

Bästa aktiepoddar i Sverige 2024

I den här artikeln kommer vi att guida dig genom de bästa, enligt oss, aktiepoddarna att lyssna på 2024. Oavsett om du är en erfaren investerare som letar efter nya insikter eller en nybörjare som vill få en fast grund att stå på, kommer dessa poddar att bli ditt bästa verktyg för att navigera framgångsrikt genom den dynamiska världen av aktiemarknaden. Så sätt på dina hörlurar och förbered dig för att dyka in i en värld fylld med ekonomisk kunskap och insikter! (Poddarna är listade i ingen speciell ordning)

aktiesnack

Aktiesnack

Aktiesnack är en podcast som strävar efter att ge värde till de som önskar förbättra sina investeringsfärdigheter, hitta nya idéer för investeringar och utöka sin förståelse av börsen och ekonomin. Poddens innehåll spänner över flera discipliner, som historia, beteendeekonomi och makroekonomi, vilka alla är relevanta för investeringsområdet.

Programledarna för podden är Magnus Skog, tidigare aktieanalytiker på Redeye och Erik Penser Bank, samt Peter Westberg som är verksam på Quartr och tidigare arbetade som aktieanalytiker på Kalqyl, ett företag han också var med och grundade.


avanzapodden

Avanzapodden


Avanzapodden är en högt rankad podcast som fokuserar på sparande i aktier och fonder. Deras målsättning är att vägleda dig genom den komplexa världen av sparande och dela deras mest värdefulla råd. Varje torsdag presenterar de ett nytt ämne och avsnitt för att hålla dig uppdaterad och välinformerad. Podden görs av nätmäklaren Avanza.


börspodden

Börspodden

Börspodden är den ultimata podcasten för alla som älskar aktiemarknaden. Oavsett storleken på företaget, tar de an och diskuterar det. De delar deras syn på de senaste företagshändelserna och de pratar även om våra personliga handelsupplevelser, både framgångar och motgångar! Denna podcast är skapad och drivs av Johan Isaksson och John Skogman.


digitalpodden

Digitalpodden

Denna podcast är Sveriges främsta inom startups, investeringar och digital omvandling av det svenska affärslivet. Varje vecka levererar Di Digitals redaktion nytt innehåll. Podcasten produceras av Bonnier News.


efn marknad

EFN Marknad

EFN Marknad är din guide till investeringar, aktier och fonder. Varje onsdag och fredag erbjuder de dig insikter och nyheter som hjälper dig att hålla koll på ditt långsiktiga sparande. Denna podcast är en produktion av EFN Ekonomikanalen.


finansfokus

Finansfokus

För de som är intresserade av att följa aktiemarknaden är denna podd ett måste. Den inkluderar analys av veckans viktigaste nyheter, bedömningar av olika aktier och en inbördes portföljtävling. Med Douglas, som är expert på Excel, och Albin, poddens börsreporter, får lyssnarna två unika perspektiv och spännande debatter. De är aktiva på sociala medier under användarnamnen @aktiealbin och @investacus.


market makers

Market Makers

Market Makers, en av Sveriges mest populära finanspodcasts, koncentrerar sig på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Varje torsdag lanseras ett nytt avsnitt som innehåller analys av företag och sektorer, trendbevakning och intressanta gästintervjuer.

Podcasten drivs av de välkända Twitter-användarna Fabian Franzén och Niklas Aldén.


nordnet sparpodden

Nordnet Sparpodden

#Sparpodden är en podcast dedikerad till ämnen om sparande och investeringar. Varje onsdag släpps ett nytt avsnitt, lett av programledaren Ara Mustafa. Lyssnare kan skicka in sina frågor genom att använda #sparpodden på sociala medier, eller direkt till @NordnetAra på X (Twitter).


investerarens podcast

Investerarens Podcast

Investerarens Podcast, tidigare känt som #PrataPengar, är ett projekt drivet av Nicklas Andersson, även känd som @Investeraren på sociala medier. Målet med podcasten är att fungera som en ekonomisk följeslagare, motivera och inspirera till sparande och investeringar. Andersson strävar efter att ge alla verktygen för att ta kontroll över sin egen ekonomi och bli sin egen ekonomiska direktör. Varje måndag presenterar han med sina ’ekonomiska glasögon’ ett nytt intressant tema relaterat till börsen, samt ger en översikt över de senaste finansiella nyheterna.


smarta cash

Smarta cash

Smarta cash är en podcast som syftar till att motivera lyssnarna att ta kontroll över sin ekonomi och realisera sina drömmar genom att ta del av diskussioner med inspirerande och kunniga gäster. Podcastens teman varierar från budget och sparande, till karriärutveckling, relationer och ekonomisk jämställdhet. Genom att göra ekonomi mer underhållande, strävar Smarta cash efter att berika lyssnarnas liv. Podden görs av Isabella Ahmadi.


kvalitetsaktiepodden

Kvalitetsaktiepodden

I denna podcast står diskussionen främst om kvalitetsföretag som är tillgängliga för handel på svenska börsmarknader. Samtalen baseras på en investeringsfilosofi som hämtar inspiration från legendariska investerare som Warren Buffett och Peter Lynch. Podden görs av Ola Brageborn, Claes Vallin och Markus Ramström.


Fill or Kill

Detta är podcasten Fill or Kill, där händelserna på Skandinaviens börser och traderlivets utmaningar diskuteras. Bakom podden finns två framstående traders från X (Twitter), kända som @Phukettrader och @2ndtrader.


Plattformar att lyssna på aktiepoddar

Det finns många olika plattformar där du kan lyssna på podcasts i Sverige. Här är en lista över de mest populära apparna och sidorna för att lyssna på podcasts, i ingen speciell ordning:

spotify logo

Spotify

Denna streamingtjänst är inte bara för musik, den har också ett stort utbud av podcasts inom en rad olika ämnen.


apple podcasts

Apple Podcasts

Om du har en iPhone, iPad eller använder iTunes på din dator är Apple Podcasts ett utmärkt val för att lyssna på podcasts.


acast logo

Acast

Acast har ett enormt bibliotek av podcasts, inklusive många populära svenska program.


google podcasts

Podcaster (Google Podcasts)

Googles officiella podcast-app är ett bra val för Android-användare.


soundcloud logo

Soundcloud

Denna plattform är populär bland poddare eftersom den låter dem enkelt ladda upp och dela sina program.


Kom ihåg att tillgängligheten av specifika podcasts kan variera mellan olika plattformar.

Sammanfattning

I denna artikel har vi listat de mest framstående aktie- och ekonomipoddarna att lyssna på 2024. Varje podd har sin egen unika infallsvinkel, från att hjälpa lyssnarna att förbättra sina investeringsfärdigheter till att diskutera den senaste digitala omvandlingen av det svenska affärslivet.

Vi har presenterat poddarna: Aktiesnack, Avanzapodden, Börspodden, Digitalpodden, EFN Marknad, Finansfokus, Market Makers, Nordnet Sparpodden, Investerarens Podcast, Smarta cash, Kvalitetsaktiepodden och Fill or Kill.

Vare sig du är en erfaren investerare på jakt efter nya insikter, eller en nybörjare som önskar få en fast grund att stå på, är dessa poddar perfekta verktyg för att framgångsrikt navigera genom den dynamiska världen av aktiemarknaden. Lyssna, lär och låt dessa poddar bli din guide på din investeringsresa!


Vanliga frågor och svar aktiepoddar

I den här delen av artikeln besvarar vi kort de vanligaste frågorna om ekonomipoddar.

Vilka aktiepoddar rekommenderas för nybörjare på aktiemarknaden 2024?

Om du är nybörjare på aktiemarknaden kan du överväga att lyssna på poddar som Avanzapodden, Nordnet Sparpodden, och Aktiesnack, som alla är kända för att vara tillgängliga och informativa för nykomlingar.

Vilka poddar är bra för att lära sig om investeringar?

För att lära dig om investeringar kan du lyssna på poddar som Avanzapodden, Market Makers, Investerarens Podcast, och Aktiesnack.

Var kan jag lyssna på ekonomipoddar?

Du kan lyssna på aktiepoddar på flera plattformar, inklusive Spotify, Apple Podcasts, Acast, Google Podcasts, och Soundcloud.

Är det gratis att lyssna på aktie- och ekonomipoddar?

a, det är oftast gratis att lyssna på aktie- och ekonomipoddar. Dock kan vissa premiumfunktioner, som ad-free lyssnande, kräva en prenumeration.

Hur ofta släpps nya avsnitt av ekonomipoddar?

Utgivningsfrekvensen för nya avsnitt varierar beroende på podden. Vissa poddar, som Avanzapodden och EFN Marknad, släpper nya avsnitt varje vecka.

Lämna en kommentar