Köpa Cibus Nordic aktie (CIBUS) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

I denna artikel kommer vi att utforska Cibus Nordic Real Estates verksamhet, dess affärsmodell, och de faktorer som har bidragit till dess framgångar på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi kommer också att titta närmare på företagets investeringsstrategi och hur det har positionerat sig för att dra nytta av den stabila och icke-cykliska naturen hos livsmedelssektorn. Låt oss dyka in i världen av Cibus Nordic Real Estate och upptäcka vad som gör dem till en intressant aktie för investerare inom fastighetsbranschen.

Läs disclaimer och annonspolicy längst ner.

cibus nordic logo

📞 +46 (0) 761 444 888

✉︎ info@cibusnordic.com

🔗 https://cibusnordic.se/

BOLAGSNAMN

Cibus Nordic Real Estate AB

ADRESS

Kungsgatan 56
SE-111 22 Stockholm
Sverige

TICKER

CIBUS

SEKTOR & BRANSCH

Fastigheter

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

Sverige

FÖRSTA HANDELSDAG

9 mar 2018

Cibus Nordics aktiekurs

Klicka här för att se Cibus Nordics aktiekurs i realtid. Grafen gäller för Cibus Nordic aktie som är noterad på börsen Mid Cap listan på Nasdaq Stockholm.

Välj nätmäklare utefter dina egna preferenser om du vill handla aktien!

Vi rekommenderar att öppna ett konto hos Nordnet eller Avanza. Nordnet är en nätmäklare, som är ledande inom norden. Avanza är en nätmäklare, som är ledande i Sverige.

1. Nordnet

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Nordnet är en digital bank och nätmäklare med huvudkontor i Sverige, och den har blivit en populär plattform för sparande och investeringar i hela Norden. Nordnet erbjuder en rad tjänster, inklusive aktiehandel, sparkonton, pensionsplaner och lån.

Fördelar:

 • Vi använder själva Nordnet!
 • Brett utbud
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Bra kundservice
 • Shareville
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Högre courtage
 • Begränsade funktioner på mobilapp

2. Avanza

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Avanza är Sveriges största nätmäklare och erbjuder en omfattande plattform för investeringar och sparande. De tillhandahåller ett brett utbud av tjänster som inkluderar aktie- och fondhandel, pensionssparande, sparkonton, lån och försäkringar.

Fördelar:

 • Brett utbud av investeringar
 • Användarvänlig plattform
 • Gratis courtage på små trades
 • Utbildningsresurser
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Begränsad kundservice
 • Inga fysiska kontor

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Cibus Nordic?

Det finns flera överväganden som gör denna aktie intressant för investerare som söker tillväxt och stabilitet inom fastighetssektorn. Cibus Nordic erbjuder unika möjligheter och fördelar som gör den till en attraktiv investering. I detta avsnitt kommer vi att utforska några av de viktigaste skälen till varför man bör överväga att investera i Cibus Nordic Real Estate. Låt oss dyka in i dessa faktorer och upptäcka vad som gör denna aktie särskilt lockande för investerare.

Stabil och växande hyresintäkt

Cibus Nordic har en imponerande portfölj av fastigheter inom livsmedelsbranschen, med hyresavtal som ofta är långsiktiga. Mer än 90 procent av deras hyresintäkter kommer från ledande livsmedelsaktörer och lågprislivsmedelskedjor. Denna diversifierade hyresbas ger en stabil och kontinuerlig ström av intäkter till bolaget. Dessutom är livsmedelssektorn inte lika känslig för konjunktursvängningar som vissa andra branscher, vilket gör att Cibus Nordic kan erbjuda en stabil tillväxtpotential.

Geografiskt attraktiva marknader

Cibus Nordic fokuserar på att investera i fastigheter i Norden, vilket inkluderar Sverige, Finland och Norge. Dessa länder har en väletablerad och växande livsmedelsmarknad, vilket ger goda tillväxtmöjligheter för bolaget. Dessutom väljer Cibus Nordic ofta att investera i fastigheter i både större städer och tillväxtområden, vilket ger en geografisk diversifiering och möjlighet till värdeökning på lång sikt.

Starkt team och expertis

Cibus Nordic har en erfaren och kompetent ledning som är specialiserad inom fastighetssektorn och har djup kunskap om livsmedelsbranschen. Bolaget har byggt upp en imponerande portfölj av fastigheter och har en proaktiv strategi för att identifiera och förvärva attraktiva investeringsobjekt. Deras starka team och expertis gör att de kan fatta välgrundade beslut och effektivt hantera fastighetsportföljen för att maximera avkastningen för investerarna.

Genom att kombinera en stabil och växande hyresintäkt, närvaro på geografiskt attraktiva marknader och en starkt kompetent ledningsteam, erbjuder Cibus Nordic Real Estate en spännande möjlighet för investerare att dra nytta av tillväxten inom livsmedelssektorn och fastighetsmarknaden i Norden.


Så kan du köpa Cibus Nordic aktier

Att investera i stora internationella företag är en smidig process. Du behöver endast öppna ett konto hos en traditionell bank eller en online-mäklare för att komma igång!

Så här gör du för att köpa aktier i Cibus Nordic…

Steg 1: Öppna konto hos en nätmäklare

Nordnet, den ledande online-mäklaren i norden, är känd för sin stora kundbas och höga kundtillfredsställelse. Med en lättanvänd och informativ webbplats kan du anpassa din courtageklass baserat på storleken på dina vanliga transaktioner, vilket ger dig fördelaktiga courtageavgifter. Kontoskapande är en smidig process och kan snabbt genomföras direkt via Nordnets hemsida.

1. Nordnet

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Nordnet är en digital bank och nätmäklare med huvudkontor i Sverige, och den har blivit en populär plattform för sparande och investeringar i hela Norden. Nordnet erbjuder en rad tjänster, inklusive aktiehandel, sparkonton, pensionsplaner och lån.

Fördelar:

 • Vi använder själva Nordnet!
 • Brett utbud
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Bra kundservice
 • Shareville
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Högre courtage
 • Begränsade funktioner på mobilapp

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

Det finns flera kontotyper att välja mellan när du handlar med aktier, men det mest populära och ofta mest fördelaktiga är Investeringssparkontot (ISK). ISK gör investeringar i aktier enkelt genom att eliminera behovet av att deklarera individuella transaktioner.

Istället baseras skatten på värdet av ditt ISK-konto, vilket automatiskt räknas ut och förtrycks på din deklarationsblankett. Dessutom behöver du inte deklarera utdelningar från dina värdepapper. Av dessa skäl anses ISK vanligtvis vara en skattemässigt effektiv metod för att spara och investera i aktier.

Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Steg 3: Sök efter Cibus Nordic

Om du söker efter Cibus Nordic i sökfältet uppe till höger på Nordnets hemsida, får du ett alternativ. Tryck på Cibus Nordic Real Estate AB, med svensk flagga, vilket tar dig till aktiesidan där du kan sätta in en köporder.

Steg 4: Genomför ett köp av aktien

Så snart du har överfört pengar till ditt Nordnet-konto kan du börja handla aktier. När din köporder för Cibus Nordic har slutförts, blir du en av bolagets aktieägare! Kom ihåg att du bör också växla dina kronor till amerikanska dollar för att undvika en hög växlingsavgift.

cibus nordic aktie

Presentation av Cibus Nordic

Cibus Nordic Real Estate är ett nordiskt fastighetsbolag som specialiserar sig på investeringar inom livsmedelsbranschen. Bolaget har byggt upp en diversifierad portfölj av fastigheter för dagligvaru- och livsmedelsföretag i Sverige, Finland och Norge. Med långsiktiga hyresavtal från ledande aktörer som Kesko, Coop, S Group och Tokmanni, erbjuder Cibus Nordic en stabil och växande hyresintäkt.

Bolaget har en proaktiv strategi för att identifiera och förvärva attraktiva fastigheter på geografiskt attraktiva marknader, vilket ger investerare en spännande möjlighet att ta del av tillväxten inom den stabila livsmedelssektorn i Norden. Med ett starkt och kompetent ledningsteam har Cibus Nordic den nödvändiga expertisen för att optimera sin fastighetsportfölj och maximera avkastningen för sina investerare. Genom att fokusera på livsmedelsbranschen som visat sig vara mindre cyklisk och mindre känslig för konjunktursvängningar än andra sektorer, ger Cibus Nordic investerare en attraktiv och långsiktig möjlighet att dra nytta av den stabila och växande efterfrågan på livsmedelsfastigheter i Norden.

Så tjänar Cibus Nordic pengar

Cibus Nordic Real Estate tjänar sina pengar genom att äga och förvalta fastigheter inom livsmedelsbranschen i Norden. Företaget genererar intäkter genom att hyra ut dessa fastigheter till ledande livsmedelsaktörer och lågprislivsmedelskedjor i Sverige, Finland och Norge. Hyresintäkterna utgör den huvudsakliga inkomstkällan för Cibus Nordic.

Eftersom företagets fastighetsportfölj består av fastigheter för dagligvaru- och livsmedelsföretag, innefattar hyresavtalen ofta långa kontrakt vilket ger stabila och långsiktiga intäkter. Därmed kan Cibus Nordic dra nytta av den växande efterfrågan på livsmedelsfastigheter i Norden och erbjuda investerare en attraktiv möjlighet till en stabil och växande avkastning på sina investeringar.

Så grundades Cibus Nordic

Cibus Nordic Real Estate grundades ursprungligen år 2017. Företagets grundläggande idé var att investera i fastigheter inom livsmedelsbranschen i Norden och erbjuda en attraktiv investeringsmöjlighet inom denna sektor. Med en strategi inriktad på att förvärva och förvalta fastigheter för dagligvaru- och livsmedelsföretag skapade Cibus Nordic en portfölj med fokus på ledande aktörer inom branschen.

Genom att förankra sin fastighetsstrategi inom livsmedelssektorn kunde Cibus Nordic locka till sig ledande hyresgäster och långsiktiga hyresavtal, vilket bidrog till att säkerställa stabila och långsiktiga intäkter. Sedan dess har företaget vuxit och etablerat sig som en betydande aktör inom fastighetssektorn i Norden och erbjuder investerare en möjlighet till exponering mot en växande och stabil bransch.


Investera i liknande bolag som Cibus Nordic

När det gäller investeringar inom fastighetsbranschen är Cibus Nordic Real Estate ett företag som sticker ut med sin inriktning på livsmedelssektorn. Men det finns även andra liknande bolag som kan erbjuda intressanta möjligheter för investerare. Här presenteras tre företag med liknande affärsmodeller och inriktning som Cibus Nordic, vilket gör dem till attraktiva alternativ för den som vill diversifiera sin portfölj och få exponering mot den nordiska fastighetsmarknaden. Dessa bolag har visat potential att erbjuda stabila intäkter och tillväxtmöjligheter för investerare, vilket gör dem värda att överväga vid investeringsbeslut.

K2A

K2A är ett fastighetsbolag med en stark hållbarhetsprofil och inriktning på långsiktigt ägande och förvaltning av egna hyreslägenheter. Företaget specialiserar sig på att utveckla moderna och effektiva bostäder, med fokus på Stockholm, Mälardalen och utvalda orter med högskolor och universitet.

En av K2A:s främsta ambitioner är att vara ett klimatpositivt företag och verka för att göra en positiv miljöpåverkan. Målet är att uppnå detta redan 2027, vilket skulle göra dem till det första fastighetsbolaget i Sverige med en klimatpositiv inriktning. Genom sina gröna initiativ och strategiska placeringar strävar K2A efter att skapa hållbara bostäder för framtidens behov.

Läs mer om K2A på Nordnet.se

Wihlborgs Fastigheter

Wihlborgs är en framstående aktör inom fastighetssektorn som erbjuder kommersiella lokaler till företag och organisationer i Öresundsregionen. De är marknadsledande i de tre svenska städerna i regionen och riktar sig till både offentliga verksamheter och privata företag. Deras fastighetsportfölj inkluderar olika typer av lokaler, såsom kontor, butiker, logistik- och produktionslokaler, samt mark för framtida projekt.

Företagets tilltro till Öresundsregionen är stark och utgör en central del av deras strategi – att vara det ledande kommersiella fastighetsbolaget i området. Deras engagemang i regionen och samhället som helhet betonar deras långsiktiga synsätt och deras vilja att bidra till regionens positiva utveckling. Genom att skapa förutsättningar för näringslivet att blomstra och växa, bidrar Wihlborgs till en hållbar tillväxt i regionen.

Läs mer om Wihlborgs Fastigheter på Nordnet.se

Wallenstam

Wallenstam är en betydande aktör inom fastighetsbranschen med verksamhet som omfattar fastighetsutveckling, byggande och förvaltning av kommersiella fastigheter i svenska storstadsområden. Deras fastighetsbestånd inkluderar olika typer av lokaler, såsom butiker, kontor samt café- och restauranglokaler. Förutom sin huvudverksamhet är bolaget även fokuserat på att nyproducera bostadsfastigheter. Med sitt huvudkontor i Göteborg har Wallenstam etablerat sig som en betrodd aktör med en stark närvaro på fastighetsmarknaden.

Läs mer om Wallenstam på Nordnet.se


Ska man investera i Cibus Nordic?

Inför beslutet att investera i Cibus Nordic Real Estate är det viktigt att överväga både fördelar och nackdelar med bolaget. Som investerare är det avgörande att få en helhetsbild av företagets potential och risker. Här presenteras tre fördelar och tre nackdelar med att investera i Cibus Nordic, vilket kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut kring din investeringsstrategi. Genom att väga dessa aspekter mot varandra får du en bättre förståelse för hur Cibus Nordic passar in i din investeringsportfölj och vilken roll det kan spela för att uppnå dina finansiella mål.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

 • Stabil och pålitlig inkomstkälla: Cibus Nordic fokuserar på fastighetsinvesteringar inom livsmedelsbranschen, vilket ger en relativt stabil och pålitlig inkomstkälla. Eftersom mat är en nödvändighet för människor, är efterfrågan på livsmedelsfastigheter ofta mindre känslig för konjunktursvängningar jämfört med andra sektorer.
 • Långsiktiga hyresavtal: Cibus Nordic har ofta långsiktiga hyresavtal med sina hyresgäster, vilket ger en förutsägbar kassaflöde över tid. Detta minskar risken för tomma lokaler och ger stabilitet i intäkterna.
 • Fokus på tillväxtområden: Bolaget investerar i fastigheter både i större städer och tillväxtområden, vilket ger möjlighet till kapitaltillväxt och ökad efterfrågan på fastigheterna. Detta kan gynna investerare genom ökad fastighetsvärdering och högre hyresintäkter.
 • Månatlig aktieutdelning: Företaget delar ut utdelning månatligen till deras aktieägare, vilket ger ett bra kassaflöde för aktieägarna. Enligt deras utdelningspolicy har de för avsikt att höja utdelningen 5% varje år.

Nackdelar

Nackdelarna med den här aktien:

 • Branschkänslighet: Även om livsmedelsbranschen är mindre cyklisk och mindre påverkad av konjunktursvängningar, kan den fortfarande påverkas av specifika branschrelaterade utmaningar, såsom ökad konkurrens eller förändrade konsumtionsmönster.
 • Beroende av hyresgäster: Cibus Nordics inkomster är beroende av hyresgästernas framgång och fortsatta verksamhet. Om en eller flera av de ledande livsmedelsaktörerna som utgör en stor del av deras hyresintäkter skulle stöta på svårigheter, kan detta påverka bolagets ekonomi negativt.
 • Fastighetsrisker: Som med alla fastighetsinvesteringar finns det risker för underhåll, renoveringar och värdeförändringar. Fastighetsmarknaden kan vara utsatt för prisfluktuationer, och eventuella plötsliga nedgångar i fastighetsvärden kan påverka värdet på investeringen.
 • Månatlig aktieutdelning: Det kan både vara positivt och negativt med att dela ut månatligen. Det negativa med det är att företaget har mindre pengar att ”spela med” varje månad, dvs. köpa nya fastigheter för att höja hyresintäkterna.

Vanliga frågor och svar om Cibus Nordic

Om du överväger att investera i Cibus Nordic Real Estate aktien kan det vara naturligt att ha några frågor. Här har vi samlat sex vanliga frågor och svar för att ge dig en bättre förståelse för bolaget och dess aktie. Läs vidare för att få mer insikt om Cibus Nordic och dess potential som investering.

Vad är Cibus Nordic Real Estate för typ av bolag?

Cibus Nordic Real Estate är ett fastighetsbolag som investerar i fastigheter inom livsmedelsbranschen i Norden. Deras portfölj består främst av fastigheter för dagligvaru- och livsmedelsföretag, och de har långsiktiga hyresavtal med ledande aktörer inom livsmedelssektorn.

Vilka är Cibus Nordics huvudsakliga hyresgäster?

Mer än 90 procent av Cibus Nordics hyresintäkter kommer från ledande livsmedelsaktörer som Kesko, Coop och S Group samt lågprislivsmedelskedjor som Tokmanni. Dessa etablerade hyresgäster ger bolaget stabila och pålitliga intäkter.

Vad gör Cibus Nordic aktien attraktiv för investerare?

Cibus Nordic har en strategi som är förankrad inom livsmedelsbranschen, vilket gör dem unika i fastighetssektorn. Deras fokus på en icke-cyklisk bransch gör aktien mindre känslig för konjunktursvängningar, vilket kan vara attraktivt för investerare som söker stabilitet och långsiktig tillväxt.

Hur har Cibus Nordic aktien presterat historiskt sett?

Historiskt sett har Cibus Nordic aktien visat på en stabil och positiv utveckling. Men som med alla investeringar är det viktigt att komma ihåg att historisk avkastning inte garanterar framtida resultat. Det är viktigt att göra en grundlig analys av bolaget och marknaden innan man tar några investeringsbeslut.

Vilka risker är förknippade med att investera i Cibus Nordic aktien?

Precis som med alla investeringar innebär investering i Cibus Nordic aktien vissa risker. Fastighetssektorn kan påverkas av faktorer som räntehöjningar, förändringar i fastighetsvärden och ekonomiska svängningar. Dessutom kan marknadsspecifika risker och förändringar inom livsmedelsbranschen påverka bolagets prestationer.

Delar Cibus Nordic ut aktieutdelning varje månad?

Ja, Cibus Nordic Real Estate delar ut aktieutdelning varje månad. Enligt deras utdelningspolicy har de även för avsikt att höja aktieutdelningen med fem procent varje år.


Denna sida ingår i vår sammanställning av börsnoterade bolag. Du hittar här nödvändig information och vägledning kring hur du kan göra investeringar i diverse börsnoterade bolag.

Lämna en kommentar