Köpa Coinbase aktie (COIN) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Coinbase Global utmärker sig som en global föregångare inom handel, förvaring och transaktioner av kryptovalutor. Den tjänst de erbjuder utnyttjas av ungefär 108 miljoner individer, huvudsakligen baserade i Nordamerika. På denna sida presenterar vi all relevant information om Coinbase Global för att underlätta för dig som är intresserad av att investera och köpa aktier i företaget.

Läs disclaimer och annonspolicy längst ner.

coinbase logo

📞 +1 (888) 908-7930

✉︎ investor@coinbase.com

🔗 https://coinbase.com/

BOLAGSNAMN

Coinbase Global Inc

ADRESS

430 California St San Francisco, CA 94104 United States

TICKER

COIN

SEKTOR & BRANSCH

Finansiella tjänster

MARKNADSPLATS

NASDAQ

LAND

USA

FÖRSTA HANDELSDAG

14 apr 2021

Coinbase aktiekurs

Klicka här för att se Coinbase aktiekurs i realtid. Grafen gäller för Coinbase aktie som är noterad på börsen NASDAQ i USA.

Välj nätmäklare utefter dina egna preferenser om du vill handla aktien!

Vi rekommenderar att öppna ett konto hos Nordnet eller Avanza. Nordnet är en nätmäklare, som är ledande inom norden. Avanza är en nätmäklare, som är ledande i Sverige.

1. Nordnet

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Nordnet är en digital bank och nätmäklare med huvudkontor i Sverige, och den har blivit en populär plattform för sparande och investeringar i hela Norden. Nordnet erbjuder en rad tjänster, inklusive aktiehandel, sparkonton, pensionsplaner och lån.

Fördelar:

 • Vi använder själva Nordnet!
 • Brett utbud
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Bra kundservice
 • Shareville
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Högre courtage
 • Begränsade funktioner på mobilapp

2. Avanza

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Avanza är Sveriges största nätmäklare och erbjuder en omfattande plattform för investeringar och sparande. De tillhandahåller ett brett utbud av tjänster som inkluderar aktie- och fondhandel, pensionssparande, sparkonton, lån och försäkringar.

Fördelar:

 • Brett utbud av investeringar
 • Användarvänlig plattform
 • Gratis courtage på små trades
 • Utbildningsresurser
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Begränsad kundservice
 • Inga fysiska kontor

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Coinbase Global?

Kryptovalutor är på allas läppar idag, men det kan vara överväldigande att veta var man ska ta sig an den. Naturligtvis kan man fördjupa sig i kryptovalutor och börja köpa diverse coins, men det finns fler vägar att gå.

Coinbase står ut som ett ledande företag inom kryptovalutamäklare och är bland de mest framstående globalt. Deras plattform erbjuder ett brett utbud av tjänster och har varit en aktiv aktör sedan dagarna då Bitcoin dominerade kryptoscenen. Med denna rikliga erfarenhet har de en djupare förståelse för marknaden än de flesta andra mäklare.

En ledande jätte inom kryptosektorn

Coinbase representerar en väldig kraft inom kryptovalutasfären med över 108 miljoner användare globalt i mer än 100 länder. Med mer än 3500 anställda, utgör Coinbase Global en titan inom kryptoindustrin och är ett av få kryptoföretag som kan handlas på börsen.

Det gör Coinbase Global till ett fascinerande val i sig. Investerar du i detta företag, får du exponering mot kryptovaluta utan att behöva direkt köpa krypto, och du får dessutom ägande i ett etablerat och välkänt varumärke.

En veteran på kryptomarknaden

Coinbase har funnits sedan 2012 och var en pionjär inom kryptovalutasektorn. Vid den tiden var professionella kryptomäklare knappa. Detta ledde till att många användare kämpade för att hitta trovärdiga alternativ.

Här skilde sig Coinbase från mängden. Webbplatsen framstod som mycket professionell och liknade starkt traditionella aktiemäklare. Det, kombinerat med deras låga avgifter, gjorde dem till ett mycket attraktivt val för användare och de har lärt sig mycket under årens lopp.

En fenomenal tillväxt

Coinbases framgångar på marknaden bör inte underskattas. Under 2020 rapporterade de en intäkt på 1,28 miljarder dollar. Det kanske verkar imponerande, men tillväxten fortsatte snabbt och under första halvåret 2021 uppgick intäkterna till 4,03 miljarder. Under 2022 dock gick Coinbase med förlust, på grund av det sura krypto- och börsklimatet överlag.

Denna tillväxt återspeglas också i andra statistik. Deras handelsvolym 2020 uppgick till 193,1 miljarder dollar, men bara under första kvartalet 2021 steg denna siffra till 335 miljarder och under hela 2022 var handelsvolymen totalt 2 356,2 miljarder dollar. Under första kvartalet 2023 var denna siffra 374,7 miljarder USD.

Denna förändring är resultatet av det växande globala intresset för kryptovalutor. Detta leder till ökad handel, vilket i sin tur genererar mer inkomst för plattformar som Coinbase, särskilt med tanke på att de är en av de största aktörerna på marknaden.


Så kan du köpa Coinbase Global aktier

Att investera i stora internationella företag är en smidig process. Du behöver endast öppna ett konto hos en traditionell bank eller en online-mäklare för att komma igång!

Så här gör du för att köpa aktier i Coinbase Global…

Steg 1: Öppna konto hos en nätmäklare

Nordnet, den ledande online-mäklaren i norden, är känd för sin stora kundbas och höga kundtillfredsställelse. Med en lättanvänd och informativ webbplats kan du anpassa din courtageklass baserat på storleken på dina vanliga transaktioner, vilket ger dig fördelaktiga courtageavgifter. Kontoskapande är en smidig process och kan snabbt genomföras direkt via Nordnets hemsida.

1. Nordnet

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Nordnet är en digital bank och nätmäklare med huvudkontor i Sverige, och den har blivit en populär plattform för sparande och investeringar i hela Norden. Nordnet erbjuder en rad tjänster, inklusive aktiehandel, sparkonton, pensionsplaner och lån.

Fördelar:

 • Vi använder själva Nordnet!
 • Brett utbud
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Bra kundservice
 • Shareville
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Högre courtage
 • Begränsade funktioner på mobilapp

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

Det finns flera kontotyper att välja mellan när du handlar med aktier, men det mest populära och ofta mest fördelaktiga är Investeringssparkontot (ISK). ISK gör investeringar i aktier enkelt genom att eliminera behovet av att deklarera individuella transaktioner.

Istället baseras skatten på värdet av ditt ISK-konto, vilket automatiskt räknas ut och förtrycks på din deklarationsblankett. Dessutom behöver du inte deklarera utdelningar från dina värdepapper. Av dessa skäl anses ISK vanligtvis vara en skattemässigt effektiv metod för att spara och investera i aktier.

Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

OBS! Om du planerar att köpa och sälja regelbundet internationella aktier kan en kapitalförsäkring (KF) vara ett bättre alternativ. Precis som med investeringssparkonton (ISK), är beskattning och deklaration med en KF enkel och okomplicerad.

Öppna ett kapitalförsäkringskonto (KF)

Steg 3: Sök efter Coinbase Global

Om du söker efter Coinbase Global i sökfältet uppe till höger på Nordnets hemsida, får du två alternativ. Tryck på Coinbase Global A, med amerikansk flagga, vilket tar dig till aktiesidan där du kan sätta in en köporder.

Steg 4: Genomför ett köp av aktien

Så snart du har överfört pengar till ditt Nordnet-konto kan du börja handla aktier. När din köporder för Coinbase Global har slutförts, blir du en av bolagets aktieägare! Kom ihåg att du bör också växla dina kronor till amerikanska dollar för att undvika en hög växlingsavgift.

coinbase aktiekurs

Presentation av Coinbase Global

Coinbase har etablerat sig som en toppspelare på kryptomarknaden för att köpa kryptovalutor. De har ett omfattande utbud och deras avgifter är mycket konkurrenskraftiga. Denna kombination har visat sig vara framgångsrik för plattformen, vilket har attraherat över 108 miljoner användare.

Innan du dyker in i investeringspoolen kan det vara värt att fördjupa sig i företagets historia och funktion. Här nedan kan du läsa om hur Coinbase genererar sina intäkter och en kort historik om hur företaget kom till.

Så tjänar Coinbase Global pengar

Coinbase genererar intäkter på ett sätt som liknar andra online mäklare, huvudsakligen genom transaktionsavgifter. Som vi tidigare nämnt, har deras intäkter ökat kraftigt, vilket tyder på en snabb tillväxt i omsättningen.

När kryptovalutor får mer uppmärksamhet, drar det mer användare till plattformar som Coinbase. Detta resulterar i fler transaktioner och därmed högre intäkter. Utöver transaktionsavgifter, drar Coinbase även in pengar genom olika serviceavgifter på sin plattform och intäkter från ränta på kapital som användare förvarar på plattformen.

Så grundades Coinbase Global

Coinbase grundades år 2012, när Brian Armstrong, en tidigare ingenjör på Airbnb, bestämde sig för att starta sitt eget företag. Han fick en initial finansiering på 150 000 dollar för att kickstarta sin idé, och Fred Ehrsam, en tidigare trader på Goldman Sachs, blev medgrundare i projektet.

År 2013 erhöll företaget två betydande investeringar från riskkapitalföretag, en på 5 miljoner dollar och senare en på 25 miljoner dollar. Dessa kapitalinjektioner möjliggjorde för Coinbase att expandera aggressivt och gav dem en konkurrensfördel gentemot andra aktörer, som ofta saknade liknande kapital och affärsnätverk att dra nytta av.


Investera i liknande bolag som Coinbase Global

Kryptosektorn är full av olika företag, men eftersom branschen är relativt ung, är det viktigt att identifiera de alternativ som har potential. I en värld full av risktagande kryptoföretag kommer inte alla att klara sig.

Här nedanför presenteras några exempel på företag inom kryptovalutavärlden som kan vara intressanta att investera i. Du får också en överblick över vilka tjänster dessa företag erbjuder.

Marathon Digital

MARA, eller Marathon Digital som det fullständiga namnet lyder, är ett företag som specialiserat sig på att utvinna kryptovalutor, med ett speciellt fokus på Bitcoin. De äger också en betydande portfölj av andra digitala tillgångar. Med tusentals medarbetare, är de en av de största spelarna i kryptobrytningsindustrin. För närvarande har de ett innehav av flera tusen Bitcoins. Deras aktier handlas på den amerikanska Nasdaq-börsen och företagets huvudsakliga verksamhet är baserad i USA.

Läs mer om Marathon Digital på Nordnet.se

Riot Platforms

Detta företag är ännu ett amerikanskt företag vars huvudsyssla är kryptoutvinning, men dess storlek är avsevärt mindre jämfört med Marathon Digital (MARA). Aktien för detta bolag är också noterad på Nasdaq-börsen, och den har visat sig vara ganska volatil med flera stora prisrörelser.

Läs mer om Riot Platforms på Nordnet.se

Hut 8 Mining

Hut 8 kan vara ett intressant alternativ för dig som är öppen för ett relativt nystartat företag med en högre riskprofil. Hut 8 är ett företag inom kryptosektorn som har varit börsnoterat på Nasdaq sedan 2021. Dess huvudsakliga verksamhet innefattar kryptovalutautvinning, men det är även engagerat i underhåll och reparation av MicroBT-enheter, vilka används i processen för att bryta kryptovalutor. Trots den ökade risken kan Hut 8 vara värda att överväga, särskilt eftersom deras affärsutveckling har överträffat företagets egna prognoser.

Läs mer om Hut 8 Mining på Nordnet.se


Ska man investera i Coinbase?

Coinbase befinner sig i en högriskbransch, och trots företagets imponerande tillväxt, bör man vara medveten om riskerna som kommer med en investering i detta bolag.

Trots riskerna kan det vara lönsamt för investerare att överväga Coinbase. Det är dock väsentligt att väga fördelar mot nackdelar innan man fattar ett beslut. Det du måste ställa dig själv är om den potentiella avkastningen motiverar den risk du tar.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

 • Coinbase har uppvisat en anmärkningsvärd framgång genom åren, med en användarbas som nu sträcker sig över 100 miljoner. Denna ökning av användare innebär fler transaktioner och därmed ökade intäkter för företaget.
 • Dessutom utvidgar Coinbase ständigt sitt utbud av kryptovalutor, vilket lockar fler investerare att använda plattformen för att handla sina favoritvalutor. Kombinationen av konkurrenskraftiga avgifter och en ökande mängd tjänster förklarar plattformens ständiga tillväxt.
 • Utöver transaktioner så tjänar man också pengar på en mängd andra saker, bland annat ränta på kapitalet som lagras. Vidare så är kryptobranschen fortfarande ung och det finns alltså fortfarande goda möjligheter för bolaget att växa. Fortsätter man på samma väg och takt så finns det alltså en god bit kvar på resan för Coinbase som är ett av marknadens ledande bolag, både i USA och globalt.

Nackdelar

Nackdelarna med den här aktien:

 • Att investera i kryptovalutor innebär utan tvekan en hög risk på grund av marknadens volatilitet. Coinbase erbjuder potentiell tillväxt, men det är viktigt att komma ihåg att kryptomarknadens oförutsägbarhet innebär att ingenting kan tas för givet.
 • Det finns liten risk för att Coinbase, en väletablerad plattform, plötsligt skulle behöva stänga ner. Emellertid kan företagets tillväxt stagnera om konkurrenter med mer attraktiva erbjudanden, till exempel lägre avgifter eller ett större utbud av kryptovalutor och tjänster, dyker upp på marknaden.
 • En annan faktor att beakta är möjligheten till reglering av kryptovalutor. Många företag inom kryptobranschen uttrycker oro för att potentiell reglering kan begränsa deras verksamhet. Även om Coinbase, baserat i USA, troligen inte kommer att tvingas stänga på grund av detta, kan det leda till att vissa användare vänder sig till plattformar i andra länder eller att intresset för kryptomarknaden i stort minskar.

Generellt sett bör man vara medveten om dessa risker när man överväger att investera i kryptoföretag, oavsett om de är baserade i USA eller något annat land. Reglering kommer sannolikt att inträffa och det är svårt att förutse exakt vilken inverkan det kommer att ha, vilket innebär att det alltid finns inneboende risker.


Vanliga frågor och svar om Coinbase

Det är mycket information att ta till sig om Coinbase, och för att underlätta har vi sammanställt några vanligt förekommande frågor och deras svar. Detta kan ge dig en överblick över företaget innan du bestämmer dig för att investera.

Det kan också vara fördelaktigt att fördjupa din förståelse för företaget ytterligare, kanske genom att besöka deras egen webbplats. Om du är nyfiken på kryptomarknaden i allmänhet kan det vara värt att utforska den själv. Att skapa ett konto på Coinbase är en snabb process som kan ge dig första hand-insikt.

En annan bra källa till information kan vara att se vad användarna själva säger om Coinbase, till exempel på olika sociala medieplattformar.

Vad är Coinbase?

Coinbase är en av världens ledande plattformar för handel med kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum. De erbjuder en säker och användarvänlig plattform för köp, försäljning och förvaring av digitala valutor.

Hur tjänar Coinbase pengar?

Coinbase tjänar pengar på flera olika sätt, men främst genom transaktionsavgifter när användare köper eller säljer kryptovalutor. De tjänar också pengar på ränta från kapital som användare förvarar på plattformen samt olika avgifter för tilläggstjänster.

Är det riskfyllt att investera i Coinbase?

Alla investeringar bär med sig en viss risk och det gäller också för investeringar i Coinbase. Kryptomarknaden är volatil och kan vara svår att förutse. Dessutom finns det risker förknippade med reglering av kryptovalutor. Men Coinbase, som är ett etablerat företag i branschen, har också en stor potential för fortsatt tillväxt.

Hur har Coinbase presterat finansiellt de senaste åren?

Coinbase har visat imponerande tillväxt under de senaste åren. Företaget hade en inkomst på 1,28 miljarder dollar 2020 och den siffran ökade snabbt till 4,03 miljarder dollar under första halvåret 2021.

Var kan jag köpa Coinbase aktier?

Du kan köpa Coinbase aktier genom de flesta online mäklare, Nordnet och Avanza är två av dem. Aktien är listad på Nasdaq-börsen under symbolen ”COIN”.


Denna sida ingår i vår sammanställning av börsnoterade bolag. Du hittar här nödvändig information och vägledning kring hur du kan göra investeringar i diverse börsnoterade bolag.

Lämna en kommentar