Köpa Kempower aktie (KEMPOWR) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Kempower är ett framstående företag som specialiserar sig på att tillverka laddningslösningar för elektriska fordon. Företaget har en global räckvidd med verksamhet i flera delar av världen. Bolaget grundades 2017. Kempowers huvudkontor är idag beläget i Lahtis, Finland. På denna sida har vi sammanställt all viktig information om Kempower för att hjälpa potentiella investerare att förstå bolaget bättre och underlätta processen att investera i Kempower aktier.

Läs disclaimer och annonspolicy längst ner.

kempower logo

📞 +358 29 0021900

✉︎ info@kempower.com

🔗 https://kempower.com/

BOLAGSNAMN

Kempower Oyj

ADRESS

Kempower Oyj
Ala-Okeroistentie 29
15700 Lahti, Finland

TICKER

KEMPOWR

SEKTOR & BRANSCH

Industri

MARKNADSPLATS

Helsingforsbörsen

LAND

Finland

FÖRSTA HANDELSDAG

14 dec 2021

Kempowers aktiekurs

Klicka här för att se Kempowers aktiekurs i realtid. Grafen gäller för Kempowers aktie som är noterad på den Finska börsen.

Välj nätmäklare utefter dina egna preferenser om du vill handla aktien!

Vi rekommenderar att öppna ett konto hos Nordnet eller Avanza. Nordnet är en nätmäklare, som är ledande inom norden. Avanza är en nätmäklare, som är ledande i Sverige.

1. Nordnet

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Nordnet är en digital bank och nätmäklare med huvudkontor i Sverige, och den har blivit en populär plattform för sparande och investeringar i hela Norden. Nordnet erbjuder en rad tjänster, inklusive aktiehandel, sparkonton, pensionsplaner och lån.

Fördelar:

 • Vi använder själva Nordnet!
 • Brett utbud
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Bra kundservice
 • Shareville
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Högre courtage
 • Begränsade funktioner på mobilapp

2. Avanza

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Avanza är Sveriges största nätmäklare och erbjuder en omfattande plattform för investeringar och sparande. De tillhandahåller ett brett utbud av tjänster som inkluderar aktie- och fondhandel, pensionssparande, sparkonton, lån och försäkringar.

Fördelar:

 • Brett utbud av investeringar
 • Användarvänlig plattform
 • Gratis courtage på små trades
 • Utbildningsresurser
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Begränsad kundservice
 • Inga fysiska kontor

INTRODUKTION

Varför ska man investera i Kempower?

Kempower, med sitt fokus på högkvalitativa laddningslösningar för elektriska fordon, erbjuder investerare en unik möjlighet att investera i framtidens hållbara transportlösningar. Med en stadigt växande global marknad och en stark position inom sin sektor, finns det flera skäl till varför en investering i Kempower kan vara lönsam.

Innovativa lösningar på en växande marknad

Kempower står i frontlinjen när det gäller utvecklingen av laddningslösningar för elbilar. Med en marknad som växer i takt med ökande efterfrågan på miljövänliga transportalternativ, är Kempowers innovativa teknik väl positionerad för att möta den växande kundbasen.

Etablerad position och starkt varumärke

Kempower har etablerat sig som en stark aktör på marknaden för laddningsstationer. Bolaget har byggt ett starkt varumärke baserat på kvalitet, pålitlighet och användarvänlighet, vilket gör dem till ett attraktivt val för investerare.

Hållbarhet och miljöfokus

Med en tydlig inriktning mot hållbarhet och miljö, passar Kempower väl in i den växande trenden mot grönare och mer hållbara investeringar. Bolagets arbete bidrar direkt till övergången till renare transportlösningar, vilket gör det till en attraktiv investering för den medvetne investeraren.


Så kan du köpa Kempower aktier

Att investera i stora finska företag är en smidig process. Du behöver endast öppna ett konto hos en traditionell bank eller en online-mäklare för att komma igång!

Så här gör du för att köpa aktier i Kempower…

Steg 1: Öppna konto hos en nätmäklare

Nordnet, den ledande online-mäklaren i norden, är känd för sin stora kundbas och höga kundtillfredsställelse. Med en lättanvänd och informativ webbplats kan du anpassa din courtageklass baserat på storleken på dina vanliga transaktioner, vilket ger dig fördelaktiga courtageavgifter. Kontoskapande är en smidig process och kan snabbt genomföras direkt via Nordnets hemsida.

1. Nordnet

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5.0

Nordnet är en digital bank och nätmäklare med huvudkontor i Sverige, och den har blivit en populär plattform för sparande och investeringar i hela Norden. Nordnet erbjuder en rad tjänster, inklusive aktiehandel, sparkonton, pensionsplaner och lån.

Fördelar:

 • Vi använder själva Nordnet!
 • Brett utbud
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Bra kundservice
 • Shareville
 • Insättningsgaranti & investeringsskydd

Nackdelar:

 • Högre courtage
 • Begränsade funktioner på mobilapp

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

Det finns flera kontotyper att välja mellan när du handlar med aktier, men det mest populära och ofta mest fördelaktiga är Investeringssparkontot (ISK). ISK gör investeringar i aktier enkelt genom att eliminera behovet av att deklarera individuella transaktioner.

Istället baseras skatten på värdet av ditt ISK-konto, vilket automatiskt räknas ut och förtrycks på din deklarationsblankett. Dessutom behöver du inte deklarera utdelningar från dina värdepapper. Av dessa skäl anses ISK vanligtvis vara en skattemässigt effektiv metod för att spara och investera i aktier.

Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

Steg 3: Sök efter Kempower

Om du söker efter Kempower i sökfältet uppe till höger på Nordnets hemsida, får du ett alternativ. Tryck på Kempower Oyj, vilket tar dig till aktiesidan där du kan sätta in en köporder.

Steg 4: Genomför ett köp av aktien

Så snart du har överfört pengar till ditt Nordnet-konto kan du börja handla aktier. När din köporder för Kempower har slutförts, blir du en av bolagets aktieägare!

kempower aktiekurs

Presentation av Kempower

Kempower är en finsk producent och distributör av snabbladdningssystem och lösningar för elbilar som siktar på en kraftig expansion. De är inriktade på design, tillverkning och försäljning av snabbladdare, lösningar och tjänster för elbilar, däribland personbilar, kommersiella fordon, mobila maskiner utanför allmänna vägar, samt elektriska sjöfarkoster och båtar.

Är ett av Finlands mest snabbväxande företag med en omsättning på ca 103 miljoner euro (2022) och en omsättningstillväxt på över 378 %. Dess börsvärde i skrivande stund är ca 1,8 miljarder euro.

Så tjänar Kempower pengar

Kempower genererar intäkter genom försäljning av sina laddningsstationer, uttag och andra relaterade produkter för eldrivna fordon. Deras lösningar säljs till främst företagskunder. Utöver försäljning av fysiska produkter, tjänar de också pengar på eftermarknadstjänster och teknisk support som de tillhandahåller till sina kunder. Det kan inkludera allt från installation och underhåll av laddningsstationer till teknisk support och uppdateringar. Dessutom kan de även erbjuda abonnemangstjänster för molnbaserad styrning och övervakning av deras laddningsinfrastruktur.

Så grundades Kempower

Historien om Kempower tog sin början år 1949, då bröderna Martti Kemppi och hans bror etablerade företaget Veljekset Kemppi Oy, senare känt som Kemppi Oy, en producent av svetsmaskiner.

Företaget fokuserade ursprungligen på svetsning, men mellan 2012 och 2018 blev det tydligt att elektricitet var framtidens väg framåt.

Tack vare Kemppis långa erfarenhet inom området för laddningslösningar, så grundades Kempower Oyj. Kempower är idag engagerade i att tillhandahålla elektrifierings- och laddningslösningar för alla sorters elektriska fordon och maskiner.


Investera i liknande bolag som Kempower

Det finns andra bolag inom samma sektor som handlas både på Helsingforsbörsen och på internationella börser. Det kan vara värt att göra en jämförelse innan du bestämmer dig för din investering!

Garo

Garo är ett företag som fokuserar på att skapa elektronikprodukter, inklusive laddningsstationer för elbilar. Trots att de är väl etablerade och framgångsrika inom denna bransch, utgör försäljningen av laddboxar en relativt liten del av deras totala inkomst.

Läs mer om Garo på Nordnet.se

Zaptec

Zaptec, ett företag baserat i Norge, verkar inom bilindustrin. De är experter på att utveckla teknik för laddstationer till elbilar, en teknik som används av allt från enskilda individer till små och medelstora företag. Zaptec etablerades 2012. Här på denna sida har vi sammanställt all relevant information om Zaptec för att hjälpa intresserade investerare att investera i företaget och köpa Zaptec-aktier.

Läs mer om Zaptec på Nordnet.se

Blink Charging Co

Det finns företag som liknar Kempower, särskilt i USA, där det för närvarande finns över 5700 publika laddstationer och över 10 000 privata. Ett sådant företag hamnade i rampljuset i november 2020, när dess aktiekurs sköt upp med 246% under loppet av enbart sex dagar.

Läs mer om Blink Charging Co på Nordnet.se


Ska man investera i Kempower?

Kempowers intäkter har ökat med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 1 191 procent mellan 2018 och 2020. Denna inkomstökning drivs av Kempowers tekniskt avancerade produkter och den ökade efterfrågan på snabbladdningslösningar för elbilar. Man förutspår att marknaden för snabbladdningsutrustning i Europa kommer att växa med en CAGR på 17 procent fram till 2030, och i USA med en CAGR på 27 procent, till en sammanlagd summa av cirka 4 000 miljoner euro.

Fördelar

Fördelarna med den här aktien:

 • Snabbväxande företag på en attraktiv marknad.
 • Skalbar och flexibel affärsmodell med begränsade investeringsbehov. Eftersom de outsourcat tillverkningen och endast fokuserar på monteringsdelen av deras produkter.
 • Välpositionerat produkterbjudande med konkurrenskraftiga funktioner, kompatibilitet med nästan alla elbilar och effektiv produktion.

Nackdelar

Nackdelarna med den här aktien:

 • Relativt ungt företag. Detta innebär att det fortfarande finns en betydande mängd risk i samband med att investera i bolaget.
 • Hård konkurrens. Marknaden för laddningsutrustning till elbilar blir alltmer konkurrensutsatt.
 • Beroende av marknadsutvecklingen. Om övergången till elbilar går långsammare än förväntat eller om teknikskiften går åt ett annat håll, kan det påverka bolagets framgång negativt.

Vanliga frågor och svar om Kempower

Här följer några frekvent ställda frågor från investerare om företaget, samt svaren på dessa.

Finns Kempower på börsen?

Ja, Kempower är ett börsnoterat företag. De finns listade på First North Helsingfors. Tickern för Kempower aktien är KEMPOWR.

Vart kan jag investera i Kempower aktier?

Du kan investera i Kempower genom att öppna ett konto hos en nätmäklare som exempelvis Avanza eller Nordnet. När kontot är öppnat och finansierat kan du söka efter Kempower i mäklarens sökfält och genomföra ett köp.

Hur mycket ska man investera i Kempower aktie?

(Det är alltid en risk att investera i värdepapper. Investera bara pengar du kan avvara på sikt. För att lyckas med börsen och värdepapper är det viktigt att vara långsiktigt. Det är också viktigt att sprida riskerna mellan olika branscher och marknader.)

Har Kempower utdelning?

Nej, Kempower delar inte ut för tillfället. I bolagets stadgar står det att bolaget kommer att främst återinvestera vinster i bolaget under kort och medellång sikt.


Denna sida ingår i vår sammanställning av börsnoterade bolag. Du hittar här nödvändig information och vägledning kring hur du kan göra investeringar i diverse börsnoterade bolag.

Lämna en kommentar